Oscar Hefting nieuwe voorzitter Stichting Menno van Coehoorn

Op 5 februari 2020 heeft Oscar Hefting de voorzittershamer van de stichting Menno van Coehoorn overgenomen van Kees Neisingh. De heer Neisingh was vanaf juli 2015 voorzitter. Oscar Hefting heeft zijn sporen verdiend met onderzoek naar Nederlandse verdedigingswerken in het buitenland vanuit de New Holland Foundation. Sinds 2016 is Hefting directeur van Het Nederlands Vestingmuseum in Naarden.

De Stichting Menno van Coehoorn zet zich in voor het behoud en de herkenbaarheid van militaire verdedigingsweken in Nederland en overzee. De Stichting bezit een groot netwerk van correspondenten en deskundigen op het gebied van o.a. architectuur, natuur en ruimtelijke ordening. Om deze reden wordt de stichting door instellingen en overheden om advies gevraagd, daar waar militaire objecten een nieuwe rol gaan spelen in de samenleving bijvoorbeeld in verband met het aanleggen van wegen, nieuwbouw of (stads-)uitbreidingen.

Altijd op de hoogte?

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in de waterlinies en schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief LinieNieuws.