Promotie programma National Geographic

National Geographic, onderdeel van Disney, heeft een nieuwe serie Defending Europe gemaakt over de meer dan 2000 jaar oude geschiedenis rondom de grenzen van Europa. Elke aflevering richt zich op een ander land (Nederland, Finland, Engeland, Polen, Frankrijk en Spanje). Daarbij wordt onderzocht hoe verdedigingswerken het betreffende land veilig hielden, de nationale grenzen definieerden en de identiteit van de bevolking opbouwden. In de aflevering over Nederland speelt de Hollandse Waterlinies een rol waarbij er o.a. gefilmd is bij Fort Honswijk. Maar er zijn ook opnames gemaakt in de vesting Bourtange, Walcheren, bunkers in Zeeland, bij aquaducten en in het Nationaal Militair Museum. Defending Europe is vanaf 14 september om 20:00 uur elke week te zien op National Geographic. In deze eerste aflevering is Nederland ook meteen aan de beurt.

Forten Nederland draagt deze serie over ons verdedigingserfgoed een warmt hart toe en wil Defending Europe via onze eigen (social)media kanalen en onze achterban graag onder de aandacht brengen bij een breed publiek. Na overleg met een medewerkster van National Geographic hebben we nagedacht over een leuke koppeling met het Forten Nederland- en Vestingfestival van 7 t/m 15 september. Deelnemers van Forten Nederland mogen bij hoge uitzondering tijdens het Fortenfestival op hun locatie (in het fort, de bunker, museum of locatie in de vesting) een preview vertonen van de aflevering van Nederland van maximaal 8 minuten. Deze film kun je – eventueel roulerend met eigen video’s – afspelen in je filmzaal, dit mag vanaf 1 september 2024. Daarnaast worden er A3 en A2 posters gemaakt die je kunt ophangen op je locatie om de serie onder de aandacht te brengen van je bezoekers, die hier hoogstwaarschijnlijk in geïnteresseerd zijn.

Hieronder kun je je aanmelden voor zowel de preview als de posters. De posters worden uiterlijk 26 augustus verzonden en ook de preview ontvang je rond die tijd per mail.

NB: de preview mag niet online gedeeld worden en alleen op locatie worden getoond. Uiteraard mag je wel aankondigen dat op jouw locatie een preview te zien is.

Vul hieronder het (mail)adres in waarop je de preview en posters wil ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Altijd op de hoogte?

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in de waterlinies en schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief LinieNieuws.