Uitnodiging Vrijwilligersdag Oude Hollandse Waterlinie

Graag nodigen de erfgoedtafel Oude Hollandse Waterlinie en Stichting Forten Nederland je uit voor de vrijwilligersbijeenkomst Oude Hollandse Waterlinie op locatie de Bazuin in de Vesting Gorinchem. Jij bent samen met collega-vrijwilligers heel belangrijk voor de Oude Hollandse Waterlinie. Zonder jullie inzet zouden een heleboel locaties niet open kunnen voor het publiek. En zonder jullie zouden heel veel locaties er niet zo mooi bij liggen. Jullie zijn de gastheren en gastvrouwen en beheerders van al die bijzondere plekken en daarmee ambassadeurs voor de Oude Hollandse Waterlinie.

Daar willen we je graag voor bedanken en dat doen we door je uit te nodigen voor een vrijwilligersbijeenkomst inclusief een gezellige lunch en excursieprogramma. De uitnodiging is primair bedoeld voor vrijwilligers van de erfgoedtafel Oude Hollandse Waterlinie, echter degene binnen jouw organisatie die nauw met deze groep werkt of de groep coördineert of buiten de erfgoedtafel actief is met de Oude Hollandse Waterlinie, is tevens van harte welkom.

Locatie: De Bazuin, Dalemwal 15d, 4201 DS Gorinchem
Datum: vrijdag 18 oktober 2024
Tijd: 10.30 – 16.30 uur

Het programma ziet er als volgt uit:

10.30 uur Ontvangst met Koffie/Thee en Vestinggebak
11.00 uur Welkom
11.05 uur Presentatie Historicus Merle Lammers (Monumentenbezit)
11.45 uur Presentatie Werkgroep Vesting Gorinchem
12.10 uur Kennisquiz met wethouder Attie Mager (Gemeente Gorinchem) en dankwoord
12.40 uur Lunch
14.00 uur Keuzeprogramma met:

Keuze 1 | Workshop vesting boeien maken: Kunstenares Ilona Visser ontwierp ter gelegenheid van 350 jaar Oude Hollandse Waterlinie (OHW), eenvoudige maar ingenieuze drijfboeien in de vorm van het OHW Logo. Deze vrolijke bakens gaan we in de Bazuin in tweetallen maken en krijg je vervolgens mee naar huis, zodat ze kunnen drijven in de grachten van jouw vesting of OHW-locatie. Deze workshop levert dus een blijvend resultaat op wat bijdraagt aan de zichtbaarheid van de Oude Hollandse Waterlinie

Keuze 2 | Vestingrondleiding: In deze vestingwandeling vertellen we je alles over de vestinggeschiedenis, de vestingwerken en bezoek je verschillende militaire gebouwen in de vestingstad Gorinchem. De wandeling duurt max. 1,5 uur en wordt begeleid door een gespecialiseerde lokale vestinggids van de Werkgroep Vesting Gorinchem.

Keuze 3 | Torenbeklimming: Vanaf het Bazuin wandel je (al om 13.45 uur) naar de grote toren in het centrum van Gorinchem. Na het beklimmen van de 256 treden ben je boven en wacht je een prachtig uitzicht over Gorinchem, de vestingwallen, het linielandschap en omstreken. Op heldere dagen kun je zelfs de Dom in Utrecht zien en vaak de skyline van Rotterdam! Tijdens de rondleiding zie je ook het carrillon.

Bij je aanmelding kan je aangeven welke keuze je voorkeur heeft. Heb je geen voorkeur, kan je ze allemaal aanvinken, of die 2 die je allebei eventueel leuk vindt.

15.30 uur Afsluitende borrel
16.30 uur Einde

Je kunt je t/m dinsdag 15 oktober aanmelden via onderstaand formulier.

We hopen jullie in grote getale te mogen ontvangen op 18 oktober in Gorinchem.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Altijd op de hoogte?

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in de waterlinies en schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief LinieNieuws.