Vacature: Freelance Python developer voor applicaties in Google App Engine

Stichting Forten Nederland heeft als doel te zorgen voor een duurzame, maatschappelijke en economische benutting van de Waterlinies in Nederland om zo het erfgoed te behouden voor volgende generaties. Sinds de oprichting is Forten Nederland uitgegroeid tot een ondernemende brancheorganisatie voor alle forten, waterlinies, vestingen en bunkers in Nederland. Samen maken we linies sterker en samen dragen we het verhaal van waterlinies en forten uit naar een breder publiek.

Om dit o.a. mogelijk te maken beschikt Forten Nederland over contentfeeds (xml, rss, html) met activiteiten, routes en diensten van de verdedigingswerken die (deels) gepubliceerd worden op verschillende websites. De complete inhoud van de contentfeeds wordt gepubliceerd op forten.nl, de publiekswebsite van Forten Nederland, diverse waterliniewebsites en toeristische sites (zoals dagjeweg.nl). Daarnaast kan de content gepubliceerd worden via e-mail of Twitter. Ook zijn er input interfaces ontwikkeld (webformapplicatie) om de feeds te vullen.

Door verschuiving van dienstverlening van onze huidige applicatiedeveloper, zijn wij op zoek naar een nieuwe, freelance developer die het onderhoud van en changes aan de applicaties kan overnemen (applicatie engineering).

De applicatie draait op de Google App Engine en is geschreven in Python 2.7 (i.v.m. PIL). De webformapplicaties worden embedded ontsloten via Google sites.

De verdeling van programmeertalen is :
Python 86.2%
HTML 9.9%
JavaScript 1.9%
CSS 1.3%
PHP 0.3%
CoffeeScript 0.2%
Other 0.2%

Na een overdracht van de huidige developer (op locatie) zullen de werkzaamheden bestaan uit issues oplossen, changes ontwikkelen en deze deployen (met Google cloud SDK). Verder zal ook er gevraagd worden om te analyseren of het noodzakelijk is te migreren van 2.7 naar 3, omdat 2 niet meer ondersteund wordt in de standard environment van de App Engine. Als dit wel aan te bevelen is, dan zal deze migratie mogelijk de eerste grote change zijn. Hiervoor offreer je op projectbasis. Voor de onderhoudsuren ontvangen we ook graag je voorstel.

De overdracht willen we bij voorkeur in december dit jaar afronden. Werkzaamheden kun je gewoon op afstand uitvoeren. Incidenteel kan een bezoek op locatie wenselijk zijn.

Omdat we een stichting zijn, zijn we zeer gebaat bij zachte uurtarieven 😉 Je kunt je offerte sturen naar hrm@fortennederland.nl voor 15 december.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.